KAYSERİ / MELİKGAZİ - Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi

BEP'in Amacı

Çocuğun eğitsel değerlendirmesini yaparak, tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini ve gereksinimlerini belirlemek; aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak uygun eğitim ortamlarına yerleştirmek ve çocukların uygun eğitim almalarını sağlamaktır.

BEP Lİ öğrenciler için eğitim ve planlama ile ilgili Melikgazi rehberlik öğretmeni Ekrem ÇALGİN tarafından okulumuz öğretmenlerine uzaktan erişim ile eğitim sunumu yapıldu. Ekrem hocamıza teşekür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz 12.sınıfları haftada  iki gün olmak üzere yüzyüze eğitime başladı.Hijyen için el dezenfektanları hem okul girişinde hem de sınıflarda bulunacak şekilde planlandı. Öğrencilerimiz okula girişten, çıkana kadar maskeli olacak. Tüm tedbirler alınarak yeniden başlıyoruz. Kısa sürede şartların iyileşmesiyle tüm sınıf kademelerinde yüzyüze eğitime geçmeyi temenni ediyoruz.

Ekm

Deneme sınavları o kadar önemlidir ki, sonuç ne olursa olsun öğrenciyi doğru yönlendirebilir. Girdiği sınavda kötü bir sonuç aldıysa çalışmalarını tekrar gözden geçirir, hangi konularda eksiği varsa anlar ve böylece erken bir şekilde eksiklerini fark edip bir sonraki sınava daha beklentili bir şekilde hazırlanır. Eğer deneme yapmamış olsaydı bu durumu fark ettiğinde artık çok geç olacaktı!  Girdiği sınavda iyi bir sonuç aldıysa, o ana kadar yapılan çalışmaları doğru bir şekilde yapmış olduğu anlar. Bu durum öğrencide motiveyi arttırır. Bir sonraki sınavı iple çeker. Sonraki sınava kadar da aynı şekilde çalışmalarına devam eder.

12.sınıf öğrencilerimizi dyk ve deneme sınavları ile desteklemeye devam ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekür ediyoruz. Öğrencilerimize Başarılar diliyoruz. Başarı asla tesadüf değildir.

Eyl

Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlayan okulumuz. Öğrencilerimizi, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek öğrenmeleri hedeflenmektedir. İlköğretim sonrası dört yıl süreli yerel adrese dayalı öğrenci alan kurumumuz. Öğrencileri hem hayata hem de yüksek öğretime hazırlamaktadır.2020 yks sunuçlarımız belli oldu. Daha çok gayretle gelecek yıllarda başarıyı artırmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekür ediyoruz.Kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu yıl tercih yapmayan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kazanan Öğrencilerimizin listesine ulaşmak için lütfen linke tıklayınız.

Eyl

AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ´NE KAYIT YAPTIRMAKLA, SAYISI 10 BİNLERLE İFADE EDİLEN, MERKEZİ ANKARA´DA BULUNAN BİR OKULUN ÖĞRENCİSİ OLDUNUZ. SİZLERİN RAHAT VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYARAK ÜLKEMİZE GÜZEL HİZMETLERDE BULUNACAK BİR FERT OLMANIZA KATKI SAĞLAMAK, SOMUNCUBABA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÇALIŞANLARININ EN BÜYÜK HEDEFİDİR.

Haz

Süreli yayınlar köşesi tüm öğrencilerin kolayca ulaşabileceği yerde oluşturuldu. Süreli yayınlar sürekli okul imkanlarına göre yenilenmektedir

Haz

Veda hutbesinin günümüze yansıması, içeriği ve önemi lie ilgili konferans düzenlendi. Veda Hutbesi ile ilgili oratoryo çalışması yapıldı. Nisan ayında öğrencilere gösteri yapılacaktı ancak salgından dolayı yapılamadı. Veda Hutbesi ile ilgili Oratoryo gösterisi okulların açıldığında yapılacak.

Okul Tanıtım Videosu

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitimde kullanılacak TRT-EBA TV'nin yayın programını açıkladı.

Bakanlık açıklamasına göre, EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak. Okulumuz öğrenci ve velilerimizin ihtiyaç duymaları halinde okul Yönetici ve öğretmenleri teknik desteğe hazırdır.

Mrt

Kurum ve Kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmak amaçlı tatbikat yapılmalıdır.TEORİK olarak; Yangın Senaryosunun Hazırlanması, Müdahale Ekiplerin planlanması, Emniyet tedbirlerinin planlanması yapılır. Teorik eğitimin ardından UYGULAMALI tatbikatlar yapılır.

Acil durum planına uygun olarak yılda en az bir kez yapılması gereken yangın tahliye  tatbikatı okulumuz da sivil savunma kulübü danışman öğretmeni Emin SÖNMEZ  rehberliğinde gerçekleştirildi.Tahliye yaklaşık olarak 90 saniyede gerçekleştirildi.

Emeği geçenlere teşekür ediyoruz.

Şbt

"Her öğrencinin ve okul çalışanının temiz ve bakımlı, çevresel olarak daha güvenli ve sağlık bilinci oluşmuş bir ortamda yaşama hakkı vardır; okullar çevresel olarak sorumluluk bilincine sahip davranışlara örnek oluşturmalıdırlar."

Bu anlayışla yarıyıl tatilini fırsat bilip okulumuz lavabo,tuvalet, sınıf ve koridorlarında hijyen amaçlı temizlik ve boya çalışması yaptık.

Okul müdürümüz Metin GÖĞEBAKAN 'ın bizzat katıldığı temiz okul sağlıklı okul çalışmasıyla tatil dönüşü öğrenci ve öğretmenlerimizi temiz bir ortamda karşıladık.

Emeği geçen çalışanlarımıza teşekür ediyoruz.