T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024

Nis

12. sınıf öğrencilerimiz ve velilerine yönelik başarı motivasyon semineri düzenlendi.

Mrt

Mrt

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYSERİ İLİ HEDEF LGS/YKS PROJESİ OKUL KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI

 

1-      Okul görünürlük çalışmaları hakkında bilgi verilerek, görünürlük çalışmalarının artırılmasına,

2-      İmam hatip liseleri için 2. Dönem mayıs ayında ÖSYM formatında deneme yapılmasına,

3-      Deneme analiz konusunda il milli eğitim Ar-ge çalışmaları hakkında bilgi verilerek okulların deneme analizine ihtiyaçları olması halinde Ar-Ge biriminden destek alınmasına,

4-      Öğrenci soru rehberliği uygulamasının okullarda devam ettirilmesine,

karar verilmiştir. (18.01.2024)

Şbt

Hedef YKS 2024 programı kapsamında yarıyıl tatilinde 12. sınıflarımıza kış kampı düzenledik. Kampımızda hafta içi 3 gün ders ve 1 günde deneme ve analiz ve 1 gün ise bireysel etüt şeklinde programala yaptık. Sabah namazlarını camide kıldıktan sonra okulumuza geçerek kursumuzu gerçekleştirdik. Vakit namazlarını yine cemaatle okulumuzda kıldık. Perşembe günleri TYT deneme sınavı yaptık Cuma günleri ise öğrencilerimiz okulumuza gelerek bireysel olarak test çözdüler. Haftasonlarını dinlenmeleri için öğrencilerimize ayırdık.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimize Hedef YKS-2024 kapsamında Okul Rehberlik Öğremeni Osman KARACABEY tarafından "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Zaman Yönetimi" konulu seminer verildi.

Şbt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Oğuzhan SARATLI tarafından 11. Sınıflara Hedefe YKS Üniversiteye Hazırlık Programı tanıtıldı.

Şbt

Okulumuz son sınıf öğrencileri Hedef YKS-2024 kapsamında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesini meslek tanıtımı amacıyla ziyaret ettiler.

Şbt

Okulumuzda Rehberlik Öğretmeni Osman KARACABEY  tarafından Milli Savunma Üniversitesi Aday Öğrenci Belirleme Ssınavı tanıtımı yapıldı.

Ock

Hedef YKS 2024 Deneme Sınavı Planı (25 TYT, 15 AYT)

Kas

HEDEF 2024 YKS ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

 

 

1.        HEDEF 2024  YKS  ÜNİVVERSİTEYE HAZIRLIK kapsamında “Akademik Takip Komisyonu” kurulmasına kurulan bu komisyonun: Müdür yardımcısı Oğuzhan Saratlı Koordinatör Ali Sarıkaya DYK Edebiyat Öğretmeni Canan Yalçın ve Rehberlik Öğretmeni Osman Karacabey’den oluşmasına karar verildi.

2.        Proje kapsamındaki öğrencilerin sınav süreci algılarını üst düzeyde tutmak için görünürlük çalışmaları kapsamında YKS panosu hazırlanmasına karar verildi. Bu panonun belli bir köşesinden öğrencilerin hedeflerinin yazılı olduğu bölüm sınav zamanına kadar sabit tutularak hedeflerinden alacakları motivasyonun devamlılığının amaçlanmasına karar verildi. Yine aynı panoda deneme sınavı sonuçları sınav süreci ile ilgili bilgiler ve sınava hazırlık sürecinde motivasyon ve sınava hazırlık sürecinden dikkat edilmesi gereken bilgiler içerikli materyaller paylaşılmasına karar verildi.

3.        Öğrencilerin sınav süresince Bakanlığımıza bağlı https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ ve http://dogm.eba.gov.tr/materyal/ sayfalarındaki kaynakların ve yine Bakanlığımızın okulumuza gönderdiği tekrar testleri ile 3 Adım Üniversiteye hazırlık testlerinin kullanılmasına karar verildi.

4.        Şubat ayına kadar 3 haftada bir TYT deneme sınavı yapılmasına, Şubat ayı itibari ile 2 haftada bir TYT-AYT deneme sınavı yapılmasına karar verildi.Yapılan deneme sınavının sonuçlarının öğrenci öğretmen ve veliler ile paylaşılarak analizinin yapılmasına ve deneme sınavlarının karşılaştırılmasına karar verildi.

5.        Sınav süreci boyunca özellikle öğrencilere:

 

·         Hedef belirleme,

·         Verimli ders çalışma

·         Üst öğretime geçiş sınavları

·         Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması

·         Sınavlarda başarılı olma ve çalışma yolları

·         Motivasyon

·         Sınav kaygısı

·         Sınav Anı stratejileri

Seminerleri düzenlenmesine karar verildi.

6.        Ara tatiller ve yarıyıl tatilinde öğrencilere okulda gündüzlü kamp düzenlenmesine, kamp boyunca test çözümü, deneme sınavı, rehberlik, film izleme, piknik yapma gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesine karar verildi.

7.        Mesleki rehberlik kapsamında hem meslek tanıtımı için hem de motivasyon amaçlı başarı öyküleri için, alanında başarılı olmuş çeşitli meslek dallarından misafirlerimiz ile öğrencilerimizi buluşturmaya karar verildi.

8.        Öğrencilerin meslek özelinde bölüm tercihlerinin daha sağlıklı olabilmesi aynı zamanda motivasyonlarının artırılması için:

·   Kapadokya Üniversitesi

·   Nuh Naci Yazgan üniversitesi

·   Abdullah Gül Üniversitesi

·   Erciyes Üniversite’ne gezi düzenlenmesine karar verdi.

9.        Sınav sürecindeki öğrencilerimizin bireysel takiplerinin sağlanmasına bu amaçla gerekirse öğrenci koçu atanmasına karar verildi.

Mrt

Eğitimci yazar Tahir Fatih ANDI okulumuzda misafirimizdi. Gerek İmam Hatip okullarının geçmişden günümüze tarihsel serüveni gerekse yazarlık ve ilahiyat alan mesleği hakkında söyleşi düzenleyen yazar ANDI öğrencilerimizin oldukça dikkatini çekmeyi başardı. Knedisine çok teşekkür ediyoruz.