KAYSERİ / MELİKGAZİ - SOMUNCUBABA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

11. Sınıf öğrencilerimize yönelik terörle mücadelede farkındalık eğitimi verildi. Eğitim için okulumuzu şereflendiren Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi personeli isimsiz kahramanımıza çok teşekkür ederiz. Bir kuzumuzu bile çakallara teslim etmeyeceğiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda çoşku dolu bir program ile anıldı. Öğrencilerimizin hazırladığı  programda kahraman Seyit Onbaşının küçük bir temsili gerçekleştirildi şiirlerle ve konuşmalarla program sonlandırıldı. Program emeği olan Canan YALÇIN ve Kadir EFE hocalarımıza ve gelecek nesillerin mimarı sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Gelecek 1000 tılda da buradayız.

OKULUMUZ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ ÖĞRETMEN GÖRÜŞMESİ ZAMAN ÇİZELGESİ

Hedef 2024 YKS sürecini velilerimiz ile değerlendirdik

Ekm

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ortak sınavlar soru örnekler aşağıdaki linktedir.

Ekm

Okulumuz Açıköğretim İmam Hatip Lisesi kapsamında yürütülen derslere ait program ve ders-şube öğretmenlerini gösteren listeler okulumuz internet sitesinde yayınlanmıştır.Öğrencilerimizin Açıköğretim İmam Hatip Lisesi kapsamında aldığı derslere devamı başarıları ve okulda mezuniyetleri için önem arz etmektedir;lütfen ders-şube öğretmeninizle görüşerek derslere devam ediniz.Derslere devam zorunludur. Ayrıca Açıköğretim bilgi yönetim sistemindeki öğrenci sayfanızdan dönem-yıl itibariyle almanız-aldığınız dersleri kontrol ediniz.

Haz

Öğrenmek artık daha kolay. Tenefüslerde derste işlenen konular tekrar ediliyor. Okulumuzun bir koridoru edebiyat sokağına dönüştürüldü. Edebiyat sokağının oluşturulmasında emeklerini esirgemeyen edebiyat zümresine teşekkür ederiz.

Haz

Öğrencilerin matematik fobilerini gidermede yardımcı olması için okulumuz koridorlarını matemtik görselleri ile güzelleştirdik. Matematik Sokağının hazırlanmasında emeklerini esirgemeyen matematik mümresine teşekkür ederiz.

ŞİİR TÜRK’ÜN İKLİMİ..

Gönül Çalabın tahtı

Çalab Gönüle bahtı

İki cihan bedbahtı

Kim gönül yıkar ise

Okulumuz öğrencilerinin düzenlemiş olduğu şiir dinletimiz enfes bir şölene dönüştü. Bu programda emeği olan başta öğrencilerimize ve edebiyat öğretmenlerimiz Kadir EFE ve Mehmet Emin İNAN’a çok teşekkür ediyoruz.

BAHARALA BİRLİKTE OKULUMUZDA EKİM DİKİM İŞLERİ BAŞLADI

May

Sabah namazı kişinin uykusundan uyanması ve ibadet etmesinin nefsine zor gelmesine rağmen kalkarak ibadetini yerine getirmesi sabah namazını Allah katında daha önemli kılmaktadır. Sabah namazı kişinin nefsi ile uğraştığı ve uykusunu terk ederek kıldığı bir namaz olduğu için çok kıymetlidir. Bizler de nefsine yenik düşmeyen bu delikanlı öğrenclerimizle her cumartesi sabah namazını beraber kılıyoruz. namaz sonrası hep berbaer çorba için Destekleme Kurslarımız için okula geliyoruz.

May

Meslek seçimi kişinin hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. İnsan ömrünün üçte biri mesleki etkinliklerle geçmektedir. Öğrencilerimiz, kendini gerçekleştirme serüvenlerinin önemli bir aracı olan meslek seçimini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için başlattığımız “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliğinin ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ders seçimi yapacak 10. Sınıflarımızın, hedeflerini daha somutlaştırmak isteyen sayısal 11. Sınıflarımızın ve sene sonunda sınava girip üniversite bölüm tercihi yapacak olan sayısal 12. sınıfımızın katıldığı programda konu başlığımız Endüstri Mühendisliği özelinde mühendislik bölümlediydi. Gerek akademik alanda gerekse özel sektörde tecrübe sahibi Endüstri Mühendisi Hasan BAYRAK Bey öğrencilerimize endüstri mühendisliği, mühendislik bölümleri okuma şartları, çalışma alanları, donanım özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Soru cevap etkinliği ile sonlandırdığımız programımız oldukça keyifli geçti.  Bizlere zaman ayıran ve deneyimlerini paylaşan Hasan BAYRAK Beye çok teşekkür ederiz. Bir dahaki Meslek Tanıtım Gününde görüşmek üzere .. ;)

May

Okumak çok soylu, çok asil bir eylemdir. Kitap okumadan meydan okuyamazsınız. Kitap okumak saati okulumuzun rutin bir kültürü haline geldi.

May

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin Kahramanmaraş depreminde mağdur olan depremzedeler yararına düzenlemiş olduğu kermeste 10096 TL elde edilmiştir.

May

Altınoluk İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretçilerimize okulumuzu gezdirdik.  Okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür eder, geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılar dileriz.